sábado, 31 de mayo de 2014

Situació social de la pel·licula "Els Miserables"

L'història ocorre a la batalla de Waterloo, quel es va desenvolupar l'any 1815, ens parla de la pobresa extrema que els tocà viure a tots els que vivien als voltants seus, i que el fet de treballar junts va unir els seus pensaments i va permetre que pensasin noves i millors idees.

En aquest trobem els esdeveniments com la Revolució francesa de 1789, l'imperi Napoleònic, la Restauració amb Lluís XVIII i Carles X i la revolució de Juliol que va transferir el poder a Lluís Felip d'Orleans.

Es troba en una societat molt arrelada a les seues cultures i que no vol admetre cap canvi a la seva forma de vida i també molt masclista. Els homes són i masclistes i les dones delicades, dominades i seguien ordres dels homes, la qual cosa originà pobresa economica a gran part de la població amb un descontent polític amb la burgesia

lunes, 19 de mayo de 2014

El perdó sobre Els miserables, la pel·lícula


Aquesta pel·lícula representa bastants de valors, un d'ells es el perdó. El personatge principal (Hugh Michael Jackman) representa correctament aquest valor, perdona al guardià amb totes les coses dolentes que ha fet (encarçelar-lo, maltratar-lo, perseguir-lo i trair a tots els revolucionaris...) però ho perdona i el guardià s'acaba suicidant perquè no pot suportar que un pressoner l'hagi perdonat.

domingo, 11 de mayo de 2014

Premis de la pel·lícula

Tots el premis estan donats en el 2012. A continuació veureu el premis i les seves nominacions.
  • 3 Oscar: millor actriu de repartiment (Hathaway), maquillatge i so. 8 nom.
  • Globus d'Or: Millor pel·lícula musical, actor (Jackman), actriu (Hathaway).
  • 4 Premis BAFTA, incloent actriu secundària (Hathaway). 9 nominacions.
  • Critics Choice Awards: Millor actriu secundària (Hathaway). 11 nominacions.
  • Satellite Awards: 3 premis. Un d'ells actriu de repartiment. 10 nominacions.
  • National Board of Review (NBR): 10 millors films i millor repartiment.
  • Associació de Crítics de Los Angeles: 2a posició en millor actriu (Hathaway).
  • American Film Institute: Top 10 - millors pel·lícules de l'any.
  • Directors Guild of America (DGA): Nominada a millor director.
  • Associació de Crítics de Chicago.

domingo, 4 de mayo de 2014

Els miserables: la pel·licula, diferèncias i coincidències amb la novela. Objectius i sentit de la novela de la pel·licula

La pel·lícula és un musical. Casi tota està cantada en anglès i subtitulada en castellà, es podría dir que només hi ha 4 frases xerrades, no cantades en tota la pel·lícula cosa normal als musicals però en aquesta és massa abusiva. L'argument està molt ben aconseguit i si li lleves la part cantada seria una pel·lícula més a mena per a tots els públics. Coincidex bastant amb l'obra. Els objectius principals d'aquesta obra en l'actualitat és concienciar el que va passar a la Revolució Francesa.